La fin

Bonjour,

Tässä ollaan jo pari päivää sitten kotiin palattu, niin ajattelin että nyt olisi hyvä aika tehdä pieni recap tästä vuodesta.

Syyskuu:

Saavuin host-perheeseen ja uuteen kotiin. En puhunut parin ensimmäisen viikon aikana lähes ollenkaan ranskaa. Koulussa roikun kiinni host-siskossa ja muissa vaihtareissa. Laskin joka päivä jäljellä olevia päiviä. Host-perheen kanssa vietin paljon aikaa, kun kavereita ei vielä oikein ollut. Käytiin mm. yhdessä Rennesissä ja rannalla paikkoja kattelemassa. Syyskuun loppupuolella aloin hengaamaan muiden vaihtareiden kanssa myös koulun ulkopuolella. Käytiin tutustumassa yhdessä uusiin paikkoihin ja oli kivaa olla seurassa, jossa muutkin olivat ihan yhtä hukassa. Koko kuukauden kohokohta oli rantareissu ekan ranskalaisen kaverin kanssa! :)

Lokakuu:

Koko syyskuun oli jatkuva uutuudenloisto tehnyt uudesta arjesta huomattavasti helpompaa. Ekan kuukauden jälkeen todellisuus kuitenkin iski ja koko ajan oli hankalaa. Olin alkanut jo saamaan paikallisia kavereita, mutta kielen puutteen takia oli vaikea tutustua kunnolla ihmisiin. Aluevalvojan kanssa syntyi myös paljon erimielisyyksiä, jotka tekivät kaikesta entistä vaikeampaa. Tästäkin kuusta kuitenkin selvittiin 2-viikon syysloman avulla. Syyslomalla käytiin sukulaistelemassa Nantesissa ja huvipuistossa Poitiersissa. Loppuloman vietin kavereiden kanssa, eikä loman jälkeen enää ollut yhtään ikävää.

Marraskuu:

Marraskuussa alkoi vihdoin elämä sujumaan. Käytiin taas host-perheen kanssa moneen otteeseen rannalla ja hengasin tuttuun tapaan vaihtarikavereiden ja muutamien paikallisten kanssa. Mut valittiin koulun maastojuoksu joukkueeseen ja pääsin juoksemaan sekä departmental että regional kisoissa. Liityin myös sponttaanisti lentopallojoukkueeseen ilman mitään aikaisempaa kokemusta. Pääsin kokemaan ekat ranskalaiset kemut. Marraskuussa aloin myös seurustelemaan ranskalaispojan kanssa...

Joulukuu:

Keräsin joulufiilistä sateisen Rennesin joulumarkkinoilla useaan otteeseen. Itsenäisyyspäivänä koin koko vaihtovuoden pahinta koti-ikävää. Joululomalla mentiin Nantesiin viettämään sukulaisten kanssa joulua. Oli super kivat pari päivää joiden jälkeen ei ollut niin kiva palata sateiseen omaan pikkukylään. Tässä vaiheessa koti-ikävä oli taas aika kova. Ikävää kuitenkin helpotti kavereiden ja poikaystävän kanssa ajan viettäminen.

Tammikuu:

Tammikuun alussa sanottiin heipat yhelle vaihtarikaverille ja kouluun tuli 2 uutta vaihtaria. Tuttuun tapaan vietin poikaystävän ja vaihtarikavereiden kanssa paljon aikaa. Lisäksi kävin kattomassa "meidän" futisjoukkueen peliä ja koitin pysyä kaukana keltaliiveistä. Tammikuun lopussa pääsin kokemaan historiallisen hetken kun täällä satoi ensimmäistä kertaa lunta vuosiin.

Helmikuu:

Kuun alku meni tutuissa merkeissä. Sen jälkeen alkoi 2 viikon loma, josta ensimmäisen viikon vietin kavereiden ja poikaystävän kanssa. Toisella viikolla suuntasin Luxembourgiin ja Sensiin sukulaistelemaan. Kerkesin myös käydä Pariisissa näkemässä kaveria pitkästä aikaa. Lomalta arkeen palaaminen oli ensimmäistä kertaa oikein mukavaa, koska nyt mulle oli jo muodostunut koulussa se oma porukka, jossa viihdyin hyvin.

Maaliskuu:

Maaliskuu alkoi taas ihan normimerkeissä. Kävin koulua ja vietin paljon aikaa kavereiden kanssa. Käytiin vaihtareiden kanssa tutustumassa vähän enemmän Bretagneen, eli tähän "regioniin" missä asutaan. Täytin 18. Erottin poikaystävän kanssa. Tästä syntyi tosi kova koti-ikävä. Tätä kuitenkin lievitti jo todella läheiseksi tulleet kaverit.

Huhtikuu:

Heti kuun alussa oli 2 viikon loma. Tänä vuonna pääsin ekaa kertaa ikinä äänestämään, joten suuntasin tietysti Pariisiin suurlähetystöön. Kävin siinä samalla poimimassa äitin mukaan. Äitin kanssa vietettiin eka 2 päivää host-perheen luona ja sitten suunnattiin taas Pariisiin yöksi. Pakko myöntää ettei junamatka Pariisista takaisin host-perheen luokse ollut kovin mieluinen...Loma oli kuitenkin kaikenkaikkiaan oikein mukava. Vietettiin Brestissä sukulaisten luona pari päivää, kävin kemuissa ja jäljelle jääneet päivät vietin kavereiden kanssa. Arkeen paluu oli taas kerran aika hankalaa. Käytiin kavereiden kanssa katsomassa kaupungin screeniltä Ranskan cupin finaalia ja oli ihan huikee fiilis kun meidän joukkue voitti! Käytiin vielä seuraavanakin päivä kattomassa kun pelaajat tuli reissusta. Kuun lopussa päätettiin vaihtarikaverin kanssa lähteä käymään Disneylandissa. Siispä taas suunnattiin Pariisiin ja käytiin Disneylandissa. Tää oli ehottomasti yks vaihdon kohokohtia.

Toukokuu:

Toukokuussa vaihdon lopun pystyi jo tuntemaan ja jatkuvasti oli tosi ristiriitasia tunteita lähdöstä. Yleensä ottaen odotin lähtöä tosi innolla, mutta samaan aikaan tuntui ikävältä että pitäisi sanoa kaikelle tälle heipat kuukauden päästä...Koitin viettää jokaisen mahdollisen hetken kavereiden kanssa ja ehinkin aika hyvin tehdä kaikkea hauskaa. Tässä vaiheessa säätkin oli niin hyviä että vietettiin paljon aikaa ulkona ja kaverin altaalla. Käytiin myös useissa kemuissa ja pidettiin meidän vaihtareiden yhteiset läksiäiset.

Tähän kuuhun oli hyvä päättää vaihto ja nyt on kiva olla taas kotona. Vaihtovuosi oli kaikenkaikkiaan oikein onnistunut ja Ranskaa on jo nyt kova ikävä...

A bientôt!

Inka




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mise à jour de la vie

Vacances d'automne

Apres trois mois