Fêtes de noël

Moikka!

21.12. täällä Ranskassa alkoi Suomen tapaan joululoma! Koulu oli tokavikaan päivään asti ihan normaalia. Vikana päivänä kateltiin dokumenttia suomalaisesta opetusjärjestelmästä :)

Joululoman ekana päivänä menin Rennesiin yhen kaverin kanssa ostamaan vielä vikoja joululahjoja ja käytiin myös joulumarkkinoilla keräämässä vähän lisää joulutunnelmaa. Mulla ei jostain syystä tänä vuonna yhtään ollu joulufiilis, vaikka yleensä alan jo joskus syyskuussa fiilistelemään joulua.




Sunnuntaina (23.12.) lähettiin Nantesiin host-äidin siskon luokse. Nantesissa oli meidän lisäksi mun host-äidin kaksi siskoa perheineen, yhteensä meitä oli 9.
Maanantaina, eli jouluaattona, ei ollut mitään erityistä niin soittelin kotiin oman perheen vähän perinteisempiin joulukekkereihin. Vasta illalla alkoi joulu, kun mentiin messuun. Messun jälkeen mentiin takaisin kotiin syömään jouluateriaa.



Ruokana oli alkupalaksi lohta, mätiä ja muita aika joululle tyypillisiä ruokia. Pääruokaa ei ollut ollenkaan ja jälkiruuaksi oli jäätelöä... Ateria kesti noin 4 tuntia ja lopeteltiin syöminen joskus 1 aikaan yöllä. Sen jälkeen laitettiin kengät kuusen alle, koska täällä joulupukki kuulemma jättää lahjat kenkiin.



Tiistaiaamuna, eli joulupäivänä, päästiin avaamaan lahjoja. En ollu yhtään odottanut että saisin mitään, niin oli tosi kiva saada melkeen kaikilta host-perheen sukulaisilta lahjoja.




Lahjojen jälkeen päästiin taas syömään. Tällä kertaa ruokapöydältä löytyi myös kaikkien ranskalaisten rakastamia etanoita, joita munkin oli sitten tottakai pakko maistaa. Sen jälkeen oli kalkkunaa, ja lopuksi vielä aaton tapaan jäätelöä.
Jouluaterian jälkeen pelailtiin lautapelejä ja illalla otettiin bussi Nantesin keskustaan ja käytiin parissa nähtävyydessä.




Palattiin kotiin 26.12. Joulunvieton olin selvinnyt yllättävän hyvin ilman mitään kummempaa koti-ikävää. Heti kotiin palattuani koti-ikävä iski ihan jostain puun takaa. Maaseudulla on aika usein pulaa tekemisestä, joka tuli hyviin esiin loman aikana. Sääkään ei ollut mitenkään erityisen imarteleva, joka ei auttanut asiaa.



29.12. Menin taas Rennesiin (kävin loman aikana kyseisessä paikassa varmaan noin 7 kertaa. Tällä kertaa yhen ranskalaisen kaverin kanssa. Rennesissä törmättiin muihin kavereihin ja oltiin sit niiden kanssa. Käytiin kattomassa semmosta "Fete foraine"-nimistä huvipuistoa, joka on Rennesissä joulukuun ja tammikuun ajan. Rennesistä jatkettiin porukalla soireeseen (illanistujaiset), joista jäin vielä kaverille yöksi.


31.12. Vietettiin luonnollisesti uuttavuotta. Harmitti aika paljon kun en saanut mennä kavereiden järjestämiin juhliin, vaan piti pysyä kotosalla. Syy siihen miksi piti pysyä kotona oli että vietettiin joulua taas kertaalleen, mutta tällä kertaa ihan vaan "perheen" kesken.



1.1.2019! Syötiin uudenvuoden ateria, joka muistutti hyvin paljon taas kerran jouluateriaa (4 jouluateriaa viikon aikana?).



Tokan lomaviikon ravasin käytännössä vaan Rennesissä kavereiden kanssa ja olin host-perheen kanssa kotosalla, jossa loman takia oli myös usein vieraita.

Loma oli kaiken kaikkiaan aika onnistunut. Ajattelin että joulu olis ollut jotenkin ylitsepääsemättömän vaikea, mutta koko ajan oli niin paljon tekemistä ettei siinä pahemmin kerennyt suremaan. Oli kuitenkin ihan kiva taas palata kouluun ja arkirutiineihin. Oli myös kiva nähdä taas loman jälkeen kavereita.

A bientôt!

Inka

P.S. Rennesistä sen verran, että keltaliivitkin on nyt löytänyt tiensä tänne ja se tuo aina vähän jännityselementtiä näihin kaupunkireissuihin. Monia rakennuksia esim. ostoskeskuksia joudutaan usein sulkemaan keltaliivien takia ja joka paikasta löytää poliiseja.
















Kommentit

  1. Kiva nähdä kuvia teidän joulujen vietosta :-) Meillä oli kyllä sua aika ikävä jouluna - ja muina päivinä myös. t. Äiti

    VastaaPoista
  2. Kirjoittele lisää. On kiva lukea sun juttuja. Tänään täytät 18v. Onnea ja halaus Riikalta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mise à jour de la vie

Vacances d'automne

Apres trois mois