Automne

Moi!

En oo taas hetkeen kirjotellu kuulumisia niin koitan nyt vähän tiivistää mun elämää tähän.

Kaikki arkipäivät menee koulun ja urheilun parissa. Koulupäivän aikana on kuitenkin aika paljon vapaa-aikaa, jolloin on tapana mennä kavereiden kanssa vaikka kahville tai syömään. Koulun jälkeen ei enää ehdi niin silloin mulla on lentopalloharkat tai muuta urheilua.

Uutisista näytetään varmaan mielenosoituksia, joita on meneillään kaikkialla Ranskassa. Näiden mielenosoitusten lisäksi myös kouluissa monet oppilaat on osoittanut mieltä ja meiänkin koulussa suurin osa jäi koulun porteille seisomaan tuntien sijasta. Meillä tää kesti vaan 2 päivää, mutta joissain kouluissa protestoidaan jo toista viikkoa!

Viikonloppusin oon tehny host-perheen kanssa jotain, esim käyny meren rannalla tai elokuvissa (fun fact: KAIKKI leffat on dubattu ranskaksi), tai sit vaan ollu kavereilla tai menny Rennesiin.

Mulla oli tässä pari viikkoa sitten la crosse eli maastojuoksu kisat. Näihin kisoihin osallistu kaikki Ille-et-Vilainen koulut. Bretagne on siis jaettu viiteen departementtiin, joista Ille-et-Vilaine on yksi. Tää päivä oli super cool. Näissä kisoissa oli tuhansia juoksijoita ja tää oli tosi iso tapahtuma. Mulla ei ollut aavistustakaan mun sarjasta tai matkasta, mutta juoksin omassa sarjassa 4. sijalle ja sain paikan regionalseihin, eli koko Bretagnen mestaruuskisoihin.






Regionalsit järjestettiin 28.11. ja niissä oli tosiaan siis juoksijoita koko Bretagnesta ihan maajoukkuetasolle asti. Edellisenä päivänä oli just satanut ihan kaatamalla, niin maa oli super liukas ja tosi moni joutui keskeyttämään kaatumisten takia. Mulla meni tosi hyvin ja juoksin sijalle 20. Tällä karsiuduin koko Ranskan mestaruuskisoista, joka oli ihan oletettavissa niin en voinut olla muuta kuin tyytyväinen sijoitukseen.



Nää maastojuoksukisat oli ehottomasti yksiä parhaista päivistä tähän mennessä täällä. Koko päivän oli super hyvä fiilis ja meiän koulun joukkueella oli tosi hyvä yhteishenki. Tutustuin moniin usiin ihmisiin!

Nyt on jo joulun odotus alkanut, joka on samalla tosi ihanaa, mutta samalla vähän haikeeta. Jouluperinteet ovat täällä erilaisia kuin mihin on tottunut ja välillä tekisi vaan mieli olla Suomessa juhlimassa joulua tutulla tavalla. Varsinkin joulukuusta koristellessa vähän kirpaisi, kun koristeet oli jotain ihan muuta kuin mihin on tottunut, ja kuusikin oli muovinen. Oon kuitenkin tosi innoissani joulusta, ja on jännää kun ei tiiä mitä odottaa.



Itsenäisyyspäivä oli myös hankala. Olisi ollut ihanaa viettää itsenäisyyspäivää siellä missä sitä oikeasti juhlitaan, tai edes jonkun sitä juhlivan kanssa. Illalla tein perheelle makaroonilaatikkoa ja korvapuusteja.



On vielä pakko tähän loppuun mainostaa kuinka nättiä täällä oli koko syksyn läpi. Kaikkialla oli vaan syksyn värejä ja koko ajan paisto aurinko.










A bientôt!

Inka

Kommentit

  1. Hienoja kuvia! Ja onnea menestyksestä juoksukisoissa - hyvä että kävit kesällä siellä mutajuoksussa treenaamassa :) t. Äiti

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mise à jour de la vie

Vacances d'automne

Apres trois mois